Bosstraat 2, 2861 Onze Lieve Vrouw Waver
015 75 76 37huisartsen@detorekens.be

Afspraak maken

Maak snel en online uw afspraak in onze algemene agenda, voor een raadpleging.

Afspraak maken

Onze dokters

Voor een afspraak bij een dokter naar keuze kan je hun individuele kalender raadplegen.

Kies een dokter

Onze Paramedici

Wij geven je graag meer informatie over onze paramedici.

Wie zijn zij?

Studentenstages

Wat doet een student in ons praktijk ?

De Faculteit Geneeskunde vraagt regelmatig aan onze praktijk een student van het zesde jaar geneeskunde een stage huisartsgeneeskunde aan te bieden.

Regelmatig begeleiden wij ook studenten van het tweede en derde jaar geneeskunde gedurende enkele dagen in onze praktijk (kijk- en doe- stages).

Waarom ?

Tijdens dat zesde jaar van hun opleiding (het "stagejaar") verrichten studenten 12 maanden stage waaronder 1 maand de stage huisartsgeneeskunde. Hij/zij zal de theoretische kennis opgedaan in de vorige jaren gebruiken om het klinische denken en handelen van de huisartsgeneeskunde te verwerven. Na het zesde jaar zal hij/zij nog één jaar moeten studeren/stage lopen en zal dan afstuderen als basisarts.

Wat doet de stagiair ?

De stagiair zal samen met mij de consultaties doen en mij vergezellen op huisbezoek. In het begin van de stage zal de stagiair voornamelijk observeren. Later zal hij/zij bepaalde taken zelfstandig uitvoeren, zoals u onderzoeken, vragen stellen, uw dossier verder aanvullen, ... Dit gebeurt altijd onder mijn toezicht en verantwoordelijkheid. Zoals alle beoefenaars van de geneeskunde is ook de stagiair gebonden aan het beroepsgeheim.

En wat met u ?

Misschien voelt u zich geremd omdat u het gewoon bent uw huisarts onder vier ogen te spreken maar bij de benadering van uw probleem kan het overleg tussen de stagiair en mijzelf een voordeel zijn. Twee beoefenaars van de geneeskunde weten immers meer dan één. Mijn praktijkervaring en de nieuwe kennis van de stagiair zullen elkaar aanvullen. Indien u toch wenst mij zonder de stagiair te spreken, dan hebben wij daar alle begrip voor. U hoeft mij dit enkel te vragen.

Mede namens onze stagiair willen wij u oprecht danken voor uw begrip en medewerking.