Bosstraat 2, 2861 Onze Lieve Vrouw Waver
015 75 76 37huisartsen@detorekens.be

Afspraak maken

Maak snel en online uw afspraak in onze algemene agenda, voor een raadpleging.

Afspraak maken

Onze dokters

Voor een afspraak bij een dokter naar keuze kan je hun individuele kalender raadplegen.

Kies een dokter

Onze Paramedici

Wij geven je graag meer informatie over onze paramedici.

Wie zijn zij?

Alcoholverslaving

Alcoholverslaving is verreweg de grootste vorm. van verslaving en treedt in alle lagen van de bevolking op. Omdat het middel een brede maatschappelijke acceptatie heeft, is de grens tussen probleem-drinken en verslaving moeilijk te duiden en vaak wordt de kans op verslaving onderschat. Alcoholisme is een sluipende ziekte, die, wanneer er niet tot een drastische verandering van levensinvulling wordt overgegaan, leidt tot lichamelijk en geestelijk verval en niet zelden tot de dood.

Wat is alcoholmisbruik?

We spreken van alcoholmisbruik wanneer iemand meer dan een normale hoeveelheid alcoholische drank tot zich neemt. Maximaal twee tot drie alcoholconsumpties per dag valt binnen de normale waarden, maar drinkt u per dag meer consumpties, of drinkt u een keer per week een grotere hoeveelheid, dan kunt u spreken van alcoholmisbruik.

De redenen die mensen aanvoeren voor hun alcoholmisbruik zijn zeer divers. Van feest tot verdriet, van stress tot verveling, uit onzekerheid of overmoed. Maar wat de reden ook mag zijn, zodra u meer drinkt dan de normale waarden, maakt u zich schuldig aan alcoholmisbruik.

Lokale AA groep

Nuchter & Vrij
Clemenceaustraat 111
2860 Sint Katelijne Waver

0473 806 944 (Jos) - 0475 594 829 (Staf)

Meer informatie

Website www.aavlaanderen.org

Folder van AA-groep