Bosstraat 2, 2861 Onze Lieve Vrouw Waver
015 75 76 37huisartsen@detorekens.be

Afspraak maken

Maak snel en online uw afspraak in onze algemene agenda, voor een raadpleging.

Afspraak maken

Onze dokters

Voor een afspraak bij een dokter naar keuze kan je hun individuele kalender raadplegen.

Kies een dokter

Onze Paramedici

Wij geven je graag meer informatie over onze paramedici.

Wie zijn zij?

Caroline Sels  -  Psychologe

Info en Contact  -  0468 266 996  -  carolinesels@gmail.com

Mensen willen begrijpen en ondersteunen is steeds mijn passie geweest, empathie mijn talent. Psychologie was dan ook een logische studiekeuze.

Toen ik in 2005 afstudeerde als klinisch psychologe besloot ik eerst meer levenservaring op te doen alvorens mij volledig aan mijn passie te wijden. Een viertal jaren mensen rekruteren en introduceren in hun nieuwe job gaven mij meer mensenkennis én inzicht in bedrijfsprocessen. Evenwel bleef de passie kriebelen, waardoor ik besloot het bedrijfsleven te combineren met de klinische tak van psychologie, wat mij bij de preventie van psychosociale risico’s bracht als psychosociaal preventieadviseur. Hiertoe kon ik zowel preventief als begeleidend bedrijven, groepen en individuen bijstaan in het omgaan met o.a. stress, burn out, psychische problemen op de werkvloer (o.a. depressie), pesterijen en conflicten. Ik merkte echter al snel dat mijn interesse andermaal het meest uitging naar de individuele begeleidingen van mensen, wat ik dan ook systematisch meer begon uit te bouwen. Na 6 jaar werken met bedrijven en werknemers, bied ik vanaf september 2016 als zelfstandig psychologe in De Torekens dan ook individuele begeleiding aan particulieren.

Nieuwe raadplegingsuren

vanaf 01-01-2022

Maandag 16:00 - 19:30
Dinsdag 09:00 - 12:30
Donderdag 09:00 - 12:30
Vrijdag 09:00 - 12:30

 

 

Psychologie… de leer van de ziel, gedrag en bewustzijn.

Als mensen kunnen wij bewust denken, redeneren en voelen. Meestal levert ons dit voordelen op, maar wat als we in de knoop komen te liggen met dat denken, voelen en handelen? En wat als dit onevenwicht zich ook begint te uiten in (het verergeren van) lichamelijke klachten? Waar stress meer en meer een modewoord wordt en dus heden ten dage op verschillende manieren gebruikt wordt, betekent het eigenlijk in eerste instantie (de ervaring van) een onevenwicht tussen wat van ons verwacht wordt (onze draaglast) versus wat we op een bepaald moment kunnen (ver)dragen (onze draagkracht). Wanneer hierin een onevenwicht komt, heeft dit onvermijdelijk gevolgen op onze lichamelijke, emotionele en mentale gevoel van welbevinden.

Via individuele praatsessies van telkens één uur wil ik samen met jou een beeld krijgen op hoe het met dat (on)welbevinden is gesteld, hoe het evenwicht weer hersteld kan worden en hoe jouw energiebalans weer positiever kan worden. Met andere woorden, hoe kan jouw veerkracht gevoed worden naar meer welbevinden?

De ervaring en wijsheid die ik doorheen de jaren heb mogen opbouwen, leerden mij vooral dat er geen eenduidig antwoord te geven is wanneer mensen kampen met psychosociale moeilijkheden. Ik leerde dat mensen veerkrachtig zijn. Iedereen heeft hier echter soms wat ondersteuning in nodig, hetgeen ik graag in individuele sessies wil aanbieden. Zo kunnen we samen zoeken naar manieren om tot een groter gevoel van welzijn te komen.